Студентскa бригада Търсене
office@traveller.bg | тел. 02 444 0102 | моб. 0877 881 676
Студентски бригади

Какво трябва да знам преди да замина за Студентска бригада в САЩ ?

Студентска виза САЩ

Всяко лято приблизително девет хиляди студента от България и 150 хиляди от останалият свят се възползват от възможността да пътуват и работят в Америка. Записвайки се на студентски бригади, те имат възможност да посетят най-невероятните места в Америка, които само са гледали по филмите, също така да се запознаят с американският начин на живот, да намерят много приятели от всички краища на света, да подобрят английският си, да придобият интернационален опит и не на последно място да изкарат много от зелените банкноти . Истината е, че посолството на САЩ насърчава всички български студенти, които са редовно обучение в своя университет да се възползват от възможността да участват в лятна програма за работа и пътуване (студентски бригади). Но преди да предприемеш тази стъпка трябва да знаеш няколко неща:

Wat USA need to know

1. Избери внимателно твоята агенция-посредник. Ако искаш да заминеш на студентска бригада в Америка трябва да намериш агенция, която да те включи в програмта Work and Travel, да ти предложи работни оферти, да подготви твоите документи, да ти осигури безплатни консултации и да те подготви за заминаването. Важно е консултантите на агенцията да са участвали в прогрмата, да ти обърнат достатъчно внимание и вежливо да ти обяснят за всички детайли за студентската бригада, както и да отговорят изчерпателно на въпроси които те интересуват.

2. Финансиране. Заминаването на студентска бригада в Америка е свързано с инвестирането на известна сума пари. Защо написах инвестиране ? Защото парите, които ще дадеш за заминаването си ще изкараш отново, а също така ще спечелиш много допълнително. Има различни опции за финансиране - със собствени средства, с помощ от роднини или приятели или чрез финансиране с партньор на агенцията - банки със специално създаден продукт за студентските бригади, така наречените Work and Travel студентски кредити. Последния вариант е предпочитан все по-често, заради специалните изгодни условия. При него банката отпуска нужната сума и след приключването на бригадата, възстановяваш тази сума плюс лихвен процент, който е достатъчно нисък специално за студенти.

3. Квартира и посрещане . Преди да заминеш се поинтересувай дали има осигурена квартира, колко ще струва и има ли организирано посрещане от летището в САЩ . За студентите, които заминават за САЩ за първи път е препоръчително всичко това да е осигурено, към работната оферта, за да се подсигури успешния и приятен старт на лятото "мечта". Има случаи, в които квартирата не е осигурена, но работодателя или агенцията съдействат за намирането на такава. Важно е да се попита за всички „подробности“.

Студентска бригада в САЩ

4. Локация. Ако знаеш в кой град ще си предварително, потърси малко информация за него. Кои големи градове са в близост, какви забележителности има, търговски центрове, молове и опции за развлечения за свободното време. Ако не е станало ясно в кой град ще си локализиран , бъди сигурен, че работодателя ще намери най-добрият за теб. И имай предвид , че дори най-забутаното градче може да се окаже много доходоносно 🙂

5.Важно преди заминаването. Задължително преди да заминеш направи по две копия от всички важни документи: лична карта, паспорт, страница с виза, DS 2019, шофьорска книжка и т.н. Един комплект копия остави в България, вкъщи или при доверен човек, а другият комплект вземи с теб в САЩ. Така ако по неволя загубиш нещо, ще можеш да се легитимираш.

Студентски бригади в Америка

6. Пътуването. Започва с опаковането на багажа. Максимално позволеното тегло зависи от компанията, в повечето случаи е 1 куфар до 23кг, който се чекира + ръчен багаж, който може да бъде малък куфар или раница и евентуално чанта за лаптоп или дамска. Забранено е пренасянето на храна през океана, а в ръчния са забранени остри предмети и опаковки с течности над 50мл. Подробности може да откриете на www.sofia-airport.bg или на сайта на компанията, с която летите. Препоръчително е да си вземете само най-необходимите неща, защото края на престоя в САЩ е свързан с "Голямото пазаруване", така че си оставете място 🙂 Добре е да предвидите ограничен брой лекарства, от които евентуално бихте могли да имате нужда- аспирин, аналгин, антибиотик с широко действие и т.н. Ако си взимате някакви електрически уреди проверете дали работят в американската ел.мрежа- 110V. Също ще ви е нужен специален накрайник, който се включва в контакта преди уреда, за да трансформира- може да ги намерите в ел. магазините.

За повече информация кликнете в секцията „Често задавани въпроси“ или ни посетете в наш офис, където ще обсъдим детайлно целия процес по заминаването и най-подходящите работни позиции за теб.

About the Author

Leave a Reply

*

Translate »