Студентскa бригада Търсене
office@traveller.bg | тел. 02 444 0102 | моб. 0877 881 676
Студентски бригади

Как да си намериш втора работа в САЩ

Как да си намериш втора работа в САЩ

Намиране на втора работа - мисия възможна! След като началото на Студентската бригада е факт, прекосили сте океана и сте започнали първата си основна работа осигурена още от България е време за следващата стъпка за тези които са решени да работят здраво и да изкарат допълнително от зелените банкноти, а именно търсенето на втора работа.

2nd job1

Кога е нужно това?

Около 95% от работните оферти от програмата Work and Travel гарантират до 40 работни часа на седмица и ако действително заработените часове са толкова то тези парите ще ви стигнат само, за да покривате разходите си през лятото и инвестицията по самата програма. Ако искате да разполагате с допълнителни средства било то за различни видове техника като компютри, смартфони, камери, за любими марки дрехи, обувки, за да си направите мечтаните екскурзии до Ню Йорк, Маями, до Западния бряг или до Бахамите или пък просто искате да спестите достатъчно, за да можете да се издържате сами обратно в България то започването на втора работа е задължително.

work and travel usa travellerbg

Как се търси втора работа зависи главно от вашата локация.

Ако работите в курортен комплекс на океана намирането на втора, дори и трета работа ще бъде лесно и бързо стига да имате желание. Търговските обекти изобилстват в курортните комплекси, а нужда от повече служители през летния сезон винаги има особено, за такива, които изглеждат позитивно и с желание за работа. Друг плюс е, че опциите за допълнителна работа са на пеш разстояние нужно е просто да се поразходите и разпитате в съседните обекти къде си търсят хора за почасова работа. Резултати може да имате дори след само няколко часа търсене.

Ако работите в града опции за втора работа са Fast Food веригите (Dunkin Donuts, McDonalds, Burgеr King, Starbucks, Subway и всички останали около района, в който живеете или до първата ви месторабота, за да се съчетават двете работи лесно. Моловете и хотелите в близост до вас също са опция.

Ако работите в почивен комплекс в покрайнините на голям град или в голф клуб те обикновено се състоят от обекти за настаняване, няколко ресторанта и различни условия за спортове според особеностите на местната природа. Там, ако основната ви работа е в хижата или хотела например, опции за втора работа може да са някои от ресторантите, в магазина за сувенири или в спортните отдели на комплекса.

Ако работите като спасител на басейн търсенето на втора работа обикновено не е необходимо тъй като осигурените часове са доста, работодателите плащат овъртайм и заработките покриват всички очаквания само от тази работа. Часовете в определение седмици могат да достигнат до 70. Компаниите за басейни са големи и винаги има свободни часове, за тези които имат желание. Друг начин за допълнителни $$$ на басейна е даването на уроци по плуване на местните деца, които се заплащат доста добре. Тъй като спасителите работят в района, в който живеят и посетителите на басейна са едни и същи те успяват да създадат приятелства с посетителите на басейна, които също могат да помогнат в намирането на допълнителна работа. Работата като спасител на басейн е доста избирана заради редица плюсове, но не забравяйте, че има Голямо значение, кой точно е американския работодател, информирайте се и изберете този с най-добри условия и репутация.

travellerbg second job

Други универсални начини за търсене на допълнителна работа разбира се са чрез вашите лични контакти, просто разпитайте в своя кръг от американски познати никога не се знае от къде ще изскочи възможност. Интернет не е на последно място, почасовата работа е много разпространена в САЩ, само добавете локацията си и вижте предложенията онлайн.

Успешното лято в САЩ зависи от добрия избор на агенция след това и на работна оферта, съща така и от вас самите. Затова се заредете със ентусиазъм, дайте най-доброто от себе си и успехът ще е на лице - тази формула поне в Америка работи, проверили сме я стотици пъти 😉

About the Author

Leave a Reply

*

Translate »