Студентскa бригада Търсене
office@traveller.bg | тел. 02 444 0102 | моб. 0877 881 676
Студентски бригади

Internship USA e уникални програмa, която дават възможност на млади специалисти да придобият практически умения в избраната професионална сфера, като станат част от екипа на американска компания. Програмите дават възможност и на специалисти в конкретна област да придобият международен професионален опит.

Предимствата за последващото кариерно развитие са работата в международна среда, усвояването на различен бизнес-модел и, разбира се, придобиването на практически опит в област, максимално близка до изучаваната в университета специалност.

И двете програми са администрирани от Държавния департамент на САЩ като програми за образователно-културен обмен, за които е необходима неимигрантска виза от клас J-1. Повече за обменните програми можеш да прочетеш на интернет страницата на Държавния департамент.

Цел: Придобиване на практически опит по изучаваната специалност в американска компания

Продължителност: До 12 месеца

Начало: Целогодишно

Изисквания към участниците:

Възраст между 18 и 38 години

Студент редовно обучение ИЛИ завършил висшето си образование в рамките на не повече от 12 месеца преди началото на програмата

Отлично владеене на английски език

Програмata Internship USA e добра възможност за предишни Work and Travel USA участници на "надградят" кариерното си развитие, чрез практика конкретно в избраната от тях изучавана специалност, или на други студенти, които никога не са били в САЩ-да придобият международен професионален опит.

При Internship USA имаш право да работиш само и единствено за компанията, която ти е предоставила оферта за стаж. Доходите ти подлежат на облагане с федерален, щатски (ако има такъв) и местен данък (ако има такъв), като удържаните ти суми са възстановими в голям процент. Освободен си от заплащане на данъци за социално и медицинско осигуряване (FICA taxes).

Като участник в Internship USA имаш възможност:

 • да развиеш познанията си и да придобиеш практически умения в избраната от теб област на професионално развитие;
 • да живееш и работиш в САЩ за период до 18 месеца;
 • да опознаеш различен от българския бизнес-модел;
 • да получиш ценен професионален опит и добър кариерен старт;
 • да продължиш да се развиваш в избраната от теб сфера, да обогатиш опита и познанията си;

Един от най-често задаваните въпроси за тази програма е има ли изисквания, на които трябва да отговаря предлагащата стаж компания. Отговорът е положителен. Държавният департамент на САЩ е поставил следните условия пред всеки потенциален работодател:

 1. Да има Employer Identification Number (EIN), известен и като Federal Tax Identification Number. Този номер служи за идентифициране на компанията като юридическо лице.
 2. Да има сключена Worker`s Compensation Insurance, която покрива медицински разноски и обезщетения при трудови злополуки.
 3. Да има годишен оборот в размер на $3 000 000 или минимум 25 служители. В случай, че компанията-работодател не отговаря на това изискване, представител на Американската компания-спонсор ще посети лично работодателя, за да се увери, че той предоставя добри условия за стаж на кандидата.

С Internship USA от Traveller получаваш:

 • Оферта за работа с опция за настаняване (отнася се само за Premium Internship USA);
 • Training plan DS-7002 – съвместно изготвен от спонсора на програмата и от работодателя план, детайлно описващ задълженията и отговорностите ти по време на целия стаж;
 • Формуляр DS-2019 – това е документът, даващ право на работа и престой на територията на САЩ. Необходим е при кандидатстване за виза в Консулството на САЩ;
 • Медицинска застраховка за работния период от програмата;
 • Организиране на пътуването ти до САЩ;
 • Най-ниските цени на самолетни билети;
 • 24-часова безплатна телефонна линия в САЩ, на която при необходимост да получиш помощ и подкрепа от страна американския спонсор на програмата;

Актуални работни позиции, които може да ви предложим ще намерите в наш офис:

Translate »